Jídelní lístek - středisko Východní

26.2.-1.3.2024

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.


Pondělí

přesnídávka: rohlík s paštikovou pěnou, chicory / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka zeleninová s luštěninovo-špenátovými nudličkami, bavorské vdolečky s povidly a tvarohem, malinový čaj (01,03,07,09)
svačina: slunečnicový chléb s česnekovým pomazánkovým máslem, mléko / voda, zelenina (01,07)

Úterý

přesnídávka: sezamová houska s mrkvičkovou pochoutkou, melta / voda, ovoce (01,07,11)
oběd: polévka rajčatová s bazalkou, masový nákyp s jarní zeleninou, bramborová kaše, okurkový salát, ovocný sirup (01,03,07)
svačina: veka se zahradní Svačinkou, mléko / voda, zelenina (01,07)

Středa

přesnídávka: pirátská svačinka (podmáslový chléb s lososovou mazačkou), černý čaj s citrónem / voda, zelenina (01,04,07)
oběd: polévka zeleninová s drožďovou rýží, vepřový guláš, vřetena, džus (01,03,07,09)
svačina: pizza rohlík, mléko / voda, jablko (01,06,07)

Čtvrtek

přesnídávka: Cipískova kašička (rýžová kaše s máslem a skořicí), čaj Tropický ostrov / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka domácí bramboračka, farmářské špecle (slanina, kysané zelí), voda s pomerančem (01,03,09)
svačina: semínkový chléb s Ramou a kapií, mléko / voda, zelenina (01,05,07,08)

Pátek

přesnídávka: sýrové pokušení (pšenično-žitný chléb se sýrovou pochoutkou s jablíčkem), Caro / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka z vaječné jíšky, krůtí maso ve šťávě, vařený brambor, bylinkový sirup (03,07,09)
svačina: rohlík s nadýchanou Lučinou, mléko / voda, zelenina (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.