Jídelní lístek

17.12.-21.12. 2018

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: Sládkův chléb, pomazánka z mražené zeleniny, čaj mango-broskev / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka zeleninová se zavářkou, zapečené flíčky s kapustičkami, Mattoni Mateřídouška (01,03,07)
svačina: cereálie s mlékem, jablko (01,07)

Úterý

přesnídávka: sýrový rohlík, bikava / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka krupicová s vejci, kachní prsa na medu, bramborový knedlík, červené zelí, Dobrá voda (01,03,07)
svačina: Plzeňská bageta s ochuceným pomazánkovým máslem, okurka, mléko / voda (01,07)

Středa

přesnídávka: chléb Šumava, šunková pěna se sýrem, švédský čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka celerová krémová, Bratislavské rizoto, kyselá okurka, džus (01,07,09)
svačina: meruňkové pyré s piškoty, čaj zahradní směs / voda, ovoce (01)

Středa - MŠ Poštovní 

přesnídávka: vánočka, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka hrachová s krutonky, kuřecí řízek, bramborová kaše, ovocný kompot (01,03,07)
svačina: rohlík s máslem, mléko / voda, zelenina (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: veka s makrelovo - tvarohovou pomazánkou, čaj z citrusových plodů / voda, zeleninový talíř (01,04,07)
oběd: polévka frankfurtská, krůtí nudličky se zeleninou, tarhoňa, sirup (01,09)
svačina: lámankový chléb s máslem a strouhaným sýrem, mléko / voda, ovoce (01,07)

Čtvrtek- MŠ Východní 

přesnídávka: vánočka, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka hrachová s krutonky, kuřecí řízek, bramborová kaše, ovocný kompot (01,03,07)
svačina: rohlík s máslem, mléko / voda, zelenina (01,07)

Pátek - MŠ Východní

přesnídávka: veka s makrelovo - tvarohovou pomazánkou, čaj z citrusových plodů / voda, zeleninový talíř (01,04,07)
oběd: polévka frankfurtská, krůtí nudličky se zeleninou, tarhoňa, sirup (01,09)
svačina: lámankový chléb s máslem a strouhaným sýrem, mléko / voda, ovoce (01,07)

Pátek- MŠ Tanvaldská 

přesnídávka: vánočka, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka hrachová s krutonky, kuřecí řízek, bramborová kaše, ovocný kompot (01,03,07)
svačina: rohlík s máslem, mléko / voda, zelenina (01,07)

Pátek - MŠ Poštovní

přesnídávka: chléb Šumava, šunková pěna se sýrem, švédský čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka celerová krémová, Bratislavské rizoto, kyselá okurka, džus (01,07,09)
svačina: meruňkové pyré s piškoty, čaj zahradní směs / voda, ovoce (01)


Jídelní lístek - MŠ Donská

17.12.-21.12. 2018

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: Sládkův chléb, pomazánka z mražené zeleniny, čaj mango-broskev / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka brokolicová, zeleninové rizoto se sýrem, červená řepa, Mattoni (01,07,09)
svačina: cereálie s mlékem, jablko (01,07)

Úterý

přesnídávka: sýrový rohlík, bikava / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka luštěninová se zeleninou, pečená tilápie, těstoviny s bazalkovým pestem, rajčátko, Dobrá voda (01,03,04,07,09)
svačina: Plzeňská bageta s ochuceným pomazánkovým máslem, okurka, mléko / voda (01,07)

Středa

přesnídávka: chléb Šumava, šunková pěna se sýrem, švédský čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka hovězí s játrovými knedlíčky, krůtí výpečky s bylinkovým bramborem a dušenou zeleninou, džus (01,03,05,06,07,08,09,11)
svačina: meruňkové pyré s piškoty, čaj zahradní směs / voda, ovoce (01)

Čtvrtek

přesnídávka: veka s tvarohovou pomazánkou, čaj z citrusových plodů / voda, zeleninový talíř (01,04,07)
oběd: polévka rybí se zeleninou a krutony, hovězí guláš, kolínka, sirup (01,03,04,07,08,09)
svačina: lámankový chléb s máslem a strouhaným sýrem, mléko / voda, ovoce (01,07)

Pátek

přesnídávka: vánočka, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka slepičí s bulgurem, smažený kuřecí řízek, vařený brambor, okurka (01,03,05,06,07,08,10,11)
svačina: rohlík s máslem, mléko / voda, zelenina (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.