Jídelní lístek

25.2.-1.3. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: luštěninový rohlík s Ramou, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka z vaječné jíšky, cizrnové lívanečky s marmeládou a zakysanou smetanou, mléko (01,03,07,09)
svačina: lámankový chléb s Gervais, šípkový čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)

Úterý

přesnídávka: chléb Šumava s pomazánkou z uzeného tofu, melta / voda, zeleninový talíř (01,06,07)
oběd: polévka pórková s vejci, zbruf se špagetami, sypané sýrem, ochucená Dobrá voda (01,03)
svačina: rohlík s medovým máslem, mléko / voda, ovocný talíř (01,07)

Středa

přesnídávka: Chia chléb, tvarohová pomazánka s vejci, čaj malina - rakytník / voda, ovocný talíř (01,03,07,11)
oběd: polévka zeleninová s drobením, vepřové výpečky na kmíně a česneku, špenát, bramborový knedlík, džus (01,03,09)
svačina: sýrový rohlík, mléko / voda, okurkové hranolky (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: kobliha s náplní, kakao / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka cibulačka se zeleninou, masopustní guláš, chléb, bylinkový sirup (01,07,09)
svačina: houska s pomazánkovým máslem, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Pátek

přesnídávka: Sládkův chléb, Lučinová pomazánka s ořechy a mrkví, bílá káva / voda, zeleninový talíř (01,07,08)
oběd: polévka drůbeží s masem, zeleninou a nudlemi, Grenadýr marš (slanina, cibule, brambory, těstoviny), kyselá okurka, ovocný sirup (01,09)
svačina: obložený sendvič (zelenina, sýr) , čaj / voda (01,07)


Jídelní lístek - MŠ Donská

25.2.-1.3. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: luštěninový rohlík s Ramou, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka květáková, vepřový guláš s houskovým knedlíkem, ovoce (01,03,07,08)
svačina: lámankový chléb s Gervais, šípkový čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)

Úterý

přesnídávka: chléb Šumava s pomazánkou z uzeného tofu, melta / voda, zeleninový talíř (01,06,07)
oběd: polévka čočková se zeleninou, smažený květák, vařený brambor, dresink (01,03,05,06,07,08,09,11)
svačina: rohlík s medovým máslem, mléko / voda, ovocný talíř (01,07)

Středa

přesnídávka: Chia chléb, tvarohová pomazánka s vejci, čaj malina - rakytník / voda, ovocný talíř (01,03,07,11)
oběd: polévka hovězí s domácími nudlemi, bulgur na zelenince s čerstvými bylinkami (01,03,07,08,09)
svačina: sýrový rohlík, mléko / voda, okurkové hranolky (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: kobliha s náplní, kakao / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka kmínová s vejci, pečená mořská štika na kmíně, bramborová kaše, kompot (01,03,04,07,09)
svačina: houska s pomazánkovým máslem, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Pátek

přesnídávka: Sládkův chléb, Lučinová pomazánka s ořechy a mrkví, bílá káva / voda, zeleninový talíř (01,07,08)
oběd: polévka slepičí s domácími noky, kuře a'la bažant, dušená rýže (01,03,09)
svačina: obložený sendvič (zelenina, sýr) , čaj / voda (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.