Jídelní lístek

14.10.-18.10. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: chléb Žitan s česnekovou pomazánkou, bikava / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka zeleninová s kroupami, tvarohové knedlíky se zakysanou smetanou, ovocný čaj (01,03,07,09)
svačina: sójový rohlík s podmáslovou Ramou, okurkové hranolky, mléko / voda (01,07)

Úterý

přesnídávka: obložená veka, jahodový čaj / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka vývar se zavářkou, kuřecí roláda, bramborová kaše, rajčatový salát, bylinkový sirup (01,07,09)
svačina: chléb Šumava s bylinkovou Lučinou, mléko / voda, jablko (01,07)

Středa

přesnídávka: Cerea houska s tvarohovou pomazánkou, Caro / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka vločková, bulgur s krůtím masem a zeleninou, salát se zakysaného zelí, Dobrá voda (01,09)
svačina: croisant, ovocný čaj / voda, zeleninový talíř (01)

Čtvrtek

přesnídávka: chléb Rustikal s drožďovou pomazánkou, melta / voda, ovocný talíř (01,03,07)
oběd: polévka luštěninová, hovězí na houbách, bramborové gnocci, voda s citrusy (01,09)
svačina: bageta s paprikovým žervé, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Pátek

přesnídávka: rohlík s pomazánkou s červené čočky, bílá káva / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka zeleninová s vaječnou mlhovinou, lasagne s mletým masem, ovocný sirup (03,04,07)
svačina: cereální kuličky s mlékem, hrušky (01,07)


Jídelní lístek - středisko Donská

14.10.-18.10. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: chléb Žitan s česnekovou pomazánkou, bikava / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka květáková, dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, ovocný čaj (01,03,07,08)
svačina: sójový rohlík s podmáslovou Ramou, okurkové hranolky, mléko / voda (01,07)

Úterý

přesnídávka: obložená veka, jahodový čaj / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka čočková, čerstvá Tilápie pečená s bylinkami, bramborová kaše, salát, bylinkový sirup (01,04,07,09)
svačina: chléb Šumava s bylinkovou Lučinou, mléko / voda, jablko (01,07)

Středa

přesnídávka: Cerea houska s tvarohovou pomazánkou, Caro / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka zeleninová, kuřecí prso na bazalkových špagetách s rajčatovou omáčkou, Dobrá voda (01,09)
svačina: croisant, ovocný čaj / voda, zeleninový talíř (01)

Čtvrtek

přesnídávka: chléb Rustikal s drožďovou pomazánkou, melta / voda, ovocný talíř (01,03,07)
oběd: polévka rybí s krutony, bulgurové rizoto se zeleninkou, salát, voda s citrusy (01,04,07,09)
svačina: bageta s paprikovým žervé, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Pátek

přesnídávka: rohlík s pomazánkou s červené čočky, bílá káva / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka hovězí s jáhly, pečené krůtí stehenní maso, mrkvička s hráškem, dušená rýže, ovocný sirup (01,06,07,08,09,11)
svačina: cereální kuličky s mlékem, hrušky (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.