Jídelní lístek
25.2.-1.3. 2019
Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.
Pondělí
přesnídávka: luštěninový rohlík s Ramou, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka z vaječné jíšky, cizrnové lívanečky s marmeládou a zakysanou smetanou, mléko (01,03,07,09)
svačina: lámankový chléb s Gervais, šípkový čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)
Úterý
přesnídávka: chléb Šumava s pomazánkou z uzeného tofu, melta / voda, zeleninový talíř (01,06,07)
oběd: polévka pórková s vejci, zbruf se špagetami, sypané sýrem, ochucená Dobrá voda (01,03)
svačina: rohlík s medovým máslem, mléko / voda, ovocný talíř (01,07)
Středa
přesnídávka: Chia chléb, tvarohová pomazánka s vejci, čaj malina - rakytník / voda, ovocný talíř (01,03,07,11)
oběd: polévka zeleninová s drobením, vepřové výpečky na kmíně a česneku, špenát, bramborový knedlík, džus (01,03,09)
svačina: sýrový rohlík, mléko / voda, okurkové hranolky (01,07)
Čtvrtek
přesnídávka: kobliha s náplní, kakao / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka cibulačka se zeleninou, masopustní guláš, chléb, bylinkový sirup (01,07,09)
svačina: houska s pomazánkovým máslem, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)
Pátek
přesnídávka: Sládkův chléb, Lučinová pomazánka s ořechy a mrkví, bílá káva / voda, zeleninový talíř (01,07,08)
oběd: polévka drůbeží s masem, zeleninou a nudlemi, Grenadýr marš (slanina, cibule, brambory, těstoviny), kyselá okurka, ovocný sirup (01,09)
svačina: obložený sendvič (zelenina, sýr) , čaj / voda (01,07)
Jídelní lístek - MŠ Donská
25.2.-1.3. 2019
Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.
Pondělí
přesnídávka: luštěninový rohlík s Ramou, Granko / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka květáková, vepřový guláš s houskovým knedlíkem, ovoce (01,03,07,08)
svačina: lámankový chléb s Gervais, šípkový čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)
Úterý
přesnídávka: chléb Šumava s pomazánkou z uzeného tofu, melta / voda, zeleninový talíř (01,06,07)
oběd: polévka čočková se zeleninou, smažený květák, vařený brambor, dresink (01,03,05,06,07,08,09,11)
svačina: rohlík s medovým máslem, mléko / voda, ovocný talíř (01,07)
Středa
přesnídávka: Chia chléb, tvarohová pomazánka s vejci, čaj malina - rakytník / voda, ovocný talíř (01,03,07,11)
oběd: polévka hovězí s domácími nudlemi, bulgur na zelenince s čerstvými bylinkami (01,03,07,08,09)
svačina: sýrový rohlík, mléko / voda, okurkové hranolky (01,07)
Čtvrtek
přesnídávka: kobliha s náplní, kakao / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka kmínová s vejci, pečená mořská štika na kmíně, bramborová kaše, kompot (01,03,04,07,09)
svačina: houska s pomazánkovým máslem, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)
Pátek
přesnídávka: Sládkův chléb, Lučinová pomazánka s ořechy a mrkví, bílá káva / voda, zeleninový talíř (01,07,08)
oběd: polévka slepičí s domácími noky, kuře a'la bažant, dušená rýže (01,03,09)
svačina: obložený sendvič (zelenina, sýr) , čaj / voda (01,07)
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:
01
OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda,
kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového
sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*),
glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje
02
KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH
03
VEJCE A VÝROBKY Z NICH
04
RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u
vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny
používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína
05
JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY
Z NICH
06
SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi
tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu,
přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů,
rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze
sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného
oleje ze sójových bobů
MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje a lacitolu
08
SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy
(Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy
(Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.)
K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera),
ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s
výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu
zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje
09
CELER A VÝROBKY Z NĚJ
HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
12
OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l,
vyjádřeno jako SO2
13
VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
14
MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH
(*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.