Jídelní lístek - střediska Východní, Tanvaldská

29.6.-3.7. 2020

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: Mistrův chléb s mrkvovou pomazánkou, Caro / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka zeleninová s drobením, koprová omáčka, vařené vejce, brambor, ovocný sirup (01,03,07,09)
svačina: Selský rohlík s máslem a plátkovým sýrem, mléko / voda, okurka (01,07)

Úterý

přesnídávka: šestizrnná bageta s pomazánkou z uzeného tofu, melta / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka brokolicová, kuřecí plátek, bulgur s čočkou, dip, džus (01,07,09)
svačina: chléb Šumava s medovým máslem, ovocný čaj / voda, jablko (01,07)

Středa

přesnídávka: cereální bulka s pažitkovým tvarohem, bikava / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka z vaječné jíšky, pečené kuře, bramborový knedlík, kysané zelí, Dobrá voda (01,03,07,09)
svačina: rohlík s ořechovou Lučinou, mléko / voda, zelenina (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: slunečnicový chléb s masovou pomazánkou, švédský čaj / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka hovězí vývar s masem a zeleninou, krůtí nudličky na pórku, rýže basmati, voda s citrónem a mátou (01,09)
svačina: veka s pomazánkovým máslem zdobená kápií, mléko / voda, ovoce (01,07)

Pátek

přesnídávka: houska s celerovou pomazánkou, malcao / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka houbová, boloňské špagety, ovocný sirup (01,07)
svačina: domácí moučník, kakao / voda, ovoce (01,03,07)



Jídelní lístek - středisko Donská

29.6.-3.7. 2020

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: Mistrův chléb s mrkvovou pomazánkou, Caro / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka smetanová na paprice s bramborem, zapečené těstoviny se špenátem a sýrem, ovocný sirup (01,03,07)
svačina: Selský rohlík s máslem a plátkovým sýrem, mléko / voda, okurka (01,07)

Úterý

přesnídávka: šestizrnná bageta s pomazánkou z uzeného tofu, melta / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka drůbeží s těstovinou, hovězí guláš, houskový knedlík, Dobrá voda (01,03,07,08,09)
svačina: chléb Šumava s medovým máslem, ovocný čaj / voda, jablko (01,07)

Středa

přesnídávka: cereální bulka s pažitkovým tvarohem, bikava / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka kulajda, štěpánská vepřová pečeně s dušenou rýží, voda s citrusy (01,03,07)
svačina: rohlík s ořechovou Lučinou, mléko / voda, zelenina (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: slunečnicový chléb s masovou pomazánkou, švédský čaj / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka hovězí s kapustičkami, špagety s rajčatovou omáčkou, sýr Grana Padano, bylinkový sirup (01,03,07,08)
svačina: veka s pomazánkovým máslem zdobená kápií, mléko / voda, ovoce (01,07)

Pátek

přesnídávka: houska s celerovou pomazánkou, malcao / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka moravská zelná, prsní kuřecí steak s bramborovou kaší, brokolice, Mattoni (01,07)
svačina: domácí moučník, kakao / voda, ovoce (01,03,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.