Jídelní lístek

24.6.-28.6. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: chléb Šumava s mrkvovou pomazánkou, malcao / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka luštěninová, rýžový nákyp s ovocem, čaj zahradní směs (01,03,07)
svačina: česneková houska s Ramou, mléko / voda, ovocný talíř (01,07)

Úterý

přesnídávka: Lámankový chléb, pomazánka z míchaných vajec s pažitkou, bílá káva / voda, ovocný talíř (01,03,07)
oběd: polévka zeleninový vývar se špaldovými knedlíčky, vepřové maso v kapustě, brambory, bylinkový sirup (01,09)
svačina: chia veka s rajčatovo - paprikovým gervais, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Středa

přesnídávka: Mistrův chléb s hermelínovou pomazánkou, švédský čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka květáková, zapečené těstoviny s drůbežím masem, salát z červené řepy, Dobrá voda (01,03,07,09)
svačina: vanilkovo - čokoládový puding s piškotem, čaj rakytník - malina / voda, ovocný talíř (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: chléb Šumava s drožďovou pomazánkou, citrusový čaj / voda, zeleninový talíř (01,03,07)
oběd: polévka zeleninová s pohankovými vločkami, segedinský guláš, houskový knedlík, mošt (01,03,07,09)
svačina: rohlík s pomazánkovým máslem, mléko / voda, jablko (01,07)

Pátek

přesnídávka: Odkolkův pecen s tuňákovou pomazánkou, bikava / voda, zeleninový talíř (01,04,07)
oběd: polévka gulášová se sójovou drtí, pečené kuře na másle, bramborová kaše, ledový salát, džus (01,07,09)
svačina: loupák, mléko / voda, ovoce (01,07)


Jídelní lístek - MŠ Donská

24.6.-28.6. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: chléb Šumava s mrkvovou pomazánkou, malcao / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka zeleninová, selská vepřová pečeně, houskový knedlík, kysané zelí (01,07,09)
svačina: česneková houska s Ramou, mléko / voda, ovocný talíř (01,07)

Úterý

přesnídávka: Lámankový chléb, pomazánka z míchaných vajec s pažitkou, bílá káva / voda, ovocný talíř (01,03,07)
oběd: polévka smetanová žampionová, pečená mořská štika na čočce s kořenovou zeleninou, salát (01,04,07,09)
svačina: chia veka s rajčatovo - paprikovým gervais, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Středa

přesnídávka: Mistrův chléb s hermelínovou pomazánkou, švédský čaj / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka fazolová, smažený kuřecí řízek s bramborem, okurka (01,03,05,06,07,08,09,10,11)
svačina: vanilkovo - čokoládový puding s piškotem, čaj rakytník - malina / voda, ovocný talíř (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: chléb Šumava s drožďovou pomazánkou, citrusový čaj / voda, zeleninový talíř (01,03,07)
oběd: polévka drůbeží s domácími nudlemi, vaječná omeleta se šunkou a zeleninou, rajčatový bulgur (01,03,09)
svačina: rohlík s pomazánkovým máslem, mléko / voda, jablko (01,07)

Pátek

přesnídávka: Odkolkův pecen s tuňákovou pomazánkou, bikava / voda, zeleninový talíř (01,04,07)
oběd: polévka hráškový krém, boloňské špagety sypané sýrem Grana Padano (01,03,07,09)
svačina: loupák, mléko / voda, ovoce (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.