Jídelní lístek

27.1.-31.1. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: Odkolkův pecen s medovým máslem, bílá káva / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka zeleninová se špaldovým kuskusem, hrachová kaše s cibulkou, chléb, ovocný sirup (01,09)
svačina: chléb slunečnicový s ředkvičkovou pomazánkou, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Úterý

přesnídávka: lámankový chléb s pomazánkou rozhuda, melta / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka zelná, rybí filé na zeleninovém leču, šťouchané brambory, džus (01,04)
svačina: houska s Ramou, kefírové mléko / voda, ovocný talíř (01,07)

Středa

přesnídávka: chléb MamaMia s brokolicovou pomazánkou, malcao / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka z pečeného celeru s krutony, hovězí guláš, celozrnné těstoviny, Dobrá voda (01,07,09)
svačina: ovocný jogurt, piškot,čaj z lesních plodů / voda, jablko (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: Plzeňská bageta s pomazánkou ševcovský mls (šunka, sýr, zakys. smetana, okurka), bylinkový čaj / voda, ovocný talíř (01,07,10)
oběd: polévka pórková s bramborem, bulgurové rizoto s kuřecím masem a zeleninou, ledový salát, Mattoni (01,03)
svačina: rohlík s Lučinou, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Pátek

přesnídávka: chléb Šumava, pomazánka z tresčích jater, černý čaj s citrónem, zeleninový talíř (01,04,07)
oběd: polévka luštěninová (fazole Černé oko), pekáček se zapečenou krkovičkou (brambory, slanina, růž. kapusta, krkovice, smetana), salát z červené řepy, zázvorový sirup (01,07)
svačina: cereálie s mlékem, ovocný talíř (01,07)


Jídelní lístek - středisko Donská

27.1.-31.1. 2019

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: Odkolkův pecen s medovým máslem, bílá káva / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka bramborová, selská vepřová pečeně, houskový knedlík, kysané zelí, ovocný sirup (01,03,07,08,09)
svačina: chléb slunečnicový s ředkvičkovou pomazánkou, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Úterý

přesnídávka: lámankový chléb s pomazánkou rozhuda, melta / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka hovězí s bulgurem, čerstvé špagety s omáčkou z čerstvých rajčat s bazalkou, sýr, džus (01,03,07,09)
svačina: houska s Ramou, kefírové mléko / voda, ovocný talíř (01,07)

Středa

přesnídávka: chléb MamaMia s brokolicovou pomazánkou, malcao / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka květáková, filet ze sumečka nilského s bramborovou kaší, salát, Dobrá voda (01,03,04,07)
svačina: ovocný jogurt, piškot,čaj z lesních plodů / voda, jablko (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: Plzeňská bageta s pomazánkou ševcovský mls (šunka, sýr, zakys. smetana, okurka), bylinkový čaj / voda, ovocný talíř (01,07,10)
oběd: polévka gulášová, sázená vajíčka na fazolích v tomatové omáčce, Mattoni (01,03,09)
svačina: rohlík s Lučinou, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Pátek

přesnídávka: chléb Šumava, pomazánka z tresčích jater, černý čaj s citrónem, zeleninový talíř (01,04,07)
oběd: polévka hrachová se zeleninou, zeleninové rizoto sypané sýrem, zázvorový sirup (01,07,09)
svačina: cereálie s mlékem, ovocný talíř (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.