Jídelní lístek - středisko Poštovní
18.-22.3.2024
Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.
Pondělí
přesnídávka: plněný závin, Granko / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka dýňová s krutonky, zeleninové medajlonky, česnekovo-bylinkový dip, ledový salát, meduňkový sirup (01,07)
svačina: Kornspitz
s tvarohovou svačinkou, mléko / voda, okurkové hranolky (01,07)
Úterý
přesnídávka: slunečnicový chlebík, pomazánka mrkvová s medem a kapkou pomerančové šťávy, bílá káva / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka francouzská, ražniči z jednoho pekáčku, vařený brambor, džus (01,09)
svačina: sypaná houska s ochuceným žervé, mléko / voda, zelenina (01,07)
Středa
přesnídávka: chléb žitno-pšeničný, pomazánka Exlusive, vitakáva / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka gulášová z hlívy, krůtí kostky na žampionech, těstoviny, nápoj Caprio (01,07)
svačina: ovocná přesnídávka s piškotem, čaj z rakytníku / voda, ovoce (01)
Čtvrtek
přesnídávka: tuplovaný rohlík, vajíčková pomazánka se sýrem Cottage a jarní cibulkou, Caro / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka z fazolí černé oko a barevného hrachu, kuřecí řízečky marinované v jogurtu, bramborová kaše, rajče, Dobrá voda (01,03,07)
svačina: loupáček, mléko / voda, ovoce (01,07)
Pátek
přesnídávka: semínkový chlebík, makrelová pěna s Lučinou a jarní cibulkou, čaj s citrónem / voda, zelenina (01,04,07)
oběd: polévka květákovo-brokolicová s kuličkami, zapečená tarhoňa s mletým masem, rajčaty a sýrem mozarella, kyselá okurka, ovocný sirup (01,03,07)
svačina: šunkový rohlík, mléko / voda, ovoce (01,07)
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:
01
OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda,
kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového
sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*),
glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje
02
KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH
03
VEJCE A VÝROBKY Z NICH
04
RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u
vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny
používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína
05
JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY
Z NICH
06
SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi
tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu,
přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů,
rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze
sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného
oleje ze sójových bobů
MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje a lacitolu
08
SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy
(Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy
(Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.)
K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera),
ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s
výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu
zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje
09
CELER A VÝROBKY Z NĚJ
HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
12
OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l,
vyjádřeno jako SO2
13
VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
14
MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH
(*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.