Jídelní lístek - středisko Tanvaldská

21.-25.4.2025

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.


Pondělí

zavřeno: Velikonoční pondělí 

Úterý

přesnídávka: chléb žitno-pšeničný, česneková pomazánka ze strouhaného sýra, bílá káva / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka zeleninová s jáhlovými vločkami, těstovinové nočky s mletým masem a zeleninou z jedné pánve, rajče, nápoj Tropic (01,09)
svačina: lučanský loupák, ovocná kapsička, čaj (01)  

Středa

přesnídávka: Himalájský chlebík, drožďová pochoutka s cuketou, švédský čaj / voda, zelenina (01,06)
oběd: polévka brokolicová se smaženým hráškem, obalované rybí filé, bramborová kaše, ledový salát, mandarinkový džus (01,03,04,07)
svačina: sýrový rohlík, mléko / voda, jablko (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: vařila Věruška kašičku (vícezrnnou) s lotuskovou posypkou, ovoce, rakytníkový čaj (01,07)
oběd: polévka hrstková, kuřecí kostky se zeleninou a smetanou, jasmínová rýže, Dobrá voda (01,07)
svačina: chlebíčková veka s plátkem šunky, mléko / voda, cherry rajčátko (01,07)

Pátek

přesnídávka: slunečnicový chléb, lučinová pěna s celerem, melta / voda, zelenina (01,07,09)
oběd: polévka zeleninová s pšeničnými klíčky, pohankové karbanátky se sýrem, pažitkový dip, zeleninový salát, mátový sirup (01,03,07,09)
svačina: banketka s Ramou, mléko / voda, hruška (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.