Jídelní lístek - středisko Tanvaldská
21.-25.4.2025
Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.
Pondělí
zavřeno: Velikonoční pondělí
Úterý
přesnídávka: chléb žitno-pšeničný, česneková pomazánka ze strouhaného sýra, bílá káva / voda, zelenina
(01,07)
oběd: polévka zeleninová s jáhlovými vločkami, těstovinové nočky s mletým masem a zeleninou z jedné pánve,
rajče, nápoj Tropic
(01,09)
svačina: lučanský loupák, ovocná kapsička, čaj
(01)
Středa
přesnídávka: Himalájský chlebík, drožďová pochoutka s cuketou, švédský čaj / voda, zelenina
(01,06)
oběd: polévka brokolicová se smaženým hráškem, obalované rybí filé, bramborová kaše, ledový salát,
mandarinkový džus
(01,03,04,07)
svačina: sýrový rohlík, mléko / voda, jablko
(01,07)
Čtvrtek
přesnídávka: vařila Věruška kašičku (vícezrnnou) s lotuskovou posypkou, ovoce, rakytníkový čaj
(01,07)
oběd: polévka hrstková, kuřecí kostky se zeleninou a smetanou, jasmínová rýže, Dobrá voda
(01,07)
svačina: chlebíčková veka s plátkem šunky, mléko / voda, cherry rajčátko
(01,07)
Pátek
přesnídávka: slunečnicový chléb, lučinová pěna s celerem, melta / voda, zelenina
(01,07,09)
oběd: polévka zeleninová s pšeničnými klíčky, pohankové karbanátky se sýrem, pažitkový dip, zeleninový salát,
mátový sirup
(01,03,07,09)
svačina: banketka s Ramou, mléko / voda, hruška
(01,07)
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:
01
OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda,
kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového
sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*),
glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje
02
KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH
03
VEJCE A VÝROBKY Z NICH
04
RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u
vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny
používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína
05
JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY
Z NICH
06
SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi
tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu,
přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů,
rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze
sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného
oleje ze sójových bobů
MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje a lacitolu
08
SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy
(Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy
(Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.)
K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera),
ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s
výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu
zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje
09
CELER A VÝROBKY Z NĚJ
HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
12
OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l,
vyjádřeno jako SO2
13
VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
14
MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH
(*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.