Jídelní lístek - středisko Donská

6.-10.2.2023

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.


Pondělí

přesnídávka: rohlík s Ramou a jahodovým džemem, bikava / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka žampiónová, podžárka s vepřovým masem, dušená rýže, jablečno-mrkvový mošt (01,03,06,07,08,09,13)
svačina: chléb pšenično-žitný s toskánskou pěnou Patifu (sójové boby), mléko / voda, zelenina (01,06,07)

Úterý

přesnídávka: veka s kedlubnovou pochoutkou, chicory / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka jáhlová se zeleninou, holandský řízek, bramborová kaše, kompot, ovocný sirup (01,05,06,07,08,09,11)
svačina: houska s rajčatovým žervé, mléko / voda, zelenina (01,07)

Středa

přesnídávka: sýrové pokušení (cereální bulka s hermelínovou pomazánkou), melta / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka hrachová s krutony, chilli con carne, dušená rýže, malinovo-jahodový čaj (01,07,09)
svačina: rohlík s šalotkovou Lučinou, mléko / voda, zeleninové hranolky (01,07)

Čtvrtek

přesnídávka: mléčný bar (semínkový chléb s tvarohovou dobrotou s kapií), bikava / voda, zelenina (01,05,07)
oběd: polévka drůbeží vývar s těstovinou, filet z mořského okounka, zeleninový bulgur, salát, voda s citrusy (01,04,07,09)
svačina: obilné polštářky s mlékem / voda, hruška (01,07) 

Pátek

přesnídávka: laskominky z čerstvé zeleninky (houska s mrkvičkovým máslem), Caro / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka krupicová s vejci, krůtí výpečky, bramborový knedlík, červené zelí, bylinkový sirup (01,03,06,07,08,09,11)
svačina: šunkový rohlík, mléko / voda, zelenina (01,06,07) 


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.