Jídelní lístek - středisko Donská
6.-10.2.2023
Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.
Pondělí
přesnídávka: rohlík s Ramou a jahodovým džemem, bikava / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka žampiónová, podžárka s vepřovým masem, dušená rýže, jablečno-mrkvový mošt (01,03,06,07,08,09,13)
svačina: chléb pšenično-žitný s toskánskou pěnou Patifu (sójové boby), mléko / voda, zelenina (01,06,07)
Úterý
přesnídávka: veka s kedlubnovou pochoutkou, chicory / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka jáhlová se zeleninou, holandský řízek, bramborová kaše, kompot, ovocný sirup (01,05,06,07,08,09,11)
svačina: houska s rajčatovým žervé, mléko / voda, zelenina (01,07)
Středa
přesnídávka: sýrové pokušení (cereální bulka s hermelínovou pomazánkou), melta / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka hrachová s krutony, chilli con carne, dušená rýže, malinovo-jahodový čaj (01,07,09)
svačina: rohlík s šalotkovou Lučinou, mléko / voda, zeleninové hranolky (01,07)
Čtvrtek
přesnídávka: mléčný bar (semínkový chléb s tvarohovou dobrotou s kapií), bikava / voda, zelenina (01,05,07)
oběd: polévka drůbeží vývar s těstovinou, filet z mořského okounka, zeleninový bulgur, salát, voda s citrusy
(01,04,07,09)
svačina: obilné polštářky s mlékem / voda, hruška (01,07)
Pátek
přesnídávka: laskominky z čerstvé zeleninky (houska s mrkvičkovým máslem), Caro / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka krupicová s vejci, krůtí výpečky, bramborový knedlík, červené zelí, bylinkový sirup (01,03,06,07,08,09,11)
svačina: šunkový rohlík, mléko / voda, zelenina (01,06,07)
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:
01
OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda,
kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového
sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*),
glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje
02
KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH
03
VEJCE A VÝROBKY Z NICH
04
RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u
vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny
používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína
05
JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY
Z NICH
06
SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi
tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu,
přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů,
rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze
sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného
oleje ze sójových bobů
MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k
výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje a lacitolu
08
SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy
(Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy
(Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.)
K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera),
ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s
výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu
zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje
09
CELER A VÝROBKY Z NĚJ
HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
12
OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l,
vyjádřeno jako SO2
13
VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
14
MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH
(*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.