Jídelní lístek - středisko Donská

30.11.-4.12. 2020

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: chléb pšenično - žitný s máslem a vařeným vejcem, bikava / voda, zelenina (01,03,07)
oběd: polévka fazolová se zeleninou, rýžový nákyp s meruňkami, ovoce, ovocný čaj (01,03,07,09)
svačina: cereální houska s mrkvovým máslem, mléko / voda, hruška (01,07)

Úterý

přesnídávka: kukuřičné lupínky s mlékem / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka pohanková se zeleninou, pečená tilápie s bylinkami na zeleninovém bulguru, bylinkový sirup (01,04,07,09)
svačina: obložený sendvič se zeleninou, ovocný sirup / voda (01,07)

Středa

přesnídávka: sýrové pokušení (chléb podmáslový s hermelínovou pomazánkou), Caro / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka brokolicová, krůtí výpečky, bramborový knedlík, špenát, ředěný 100% džus (01,03,06,07,08,11)
svačina: rohlík se sardelovou pěnou, čaj s citrusy / voda, zelenina (01,04)

Čtvrtek

přesnídávka: mléčný bar (bulka s tvarohovo - kápiovou pomazánkou), kefírové mléko / voda, ovoce (01,07)
oběd: polévka hovězí vývar s bulgurem, plněné knedlíky s kysaným zelím, vídeňská cibulka, ovocný sirup (01,03,07,09)
svačina: veka s okurkovo - koprovou Lučinou, mléko / voda, zelenina (01,07)

Pátek

přesnídávka: pochoutka čertíka Bertíka (chléb semínkový, masová pomazánka s rajčatovým protlakem), Caro / voda, zelenina (01,07)
oběd: polévka česneková, masové kuličky v rajské omáčce, kolínka, voda s pomerančem (01,03,05,06,07,08,09,11,12)
svačina: andílkova perníková bábovka, bílá káva / voda, ananas (01,03,07) 


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.