Jídelní lístek

13.11.-17.11. 2017

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: slunečnicový chléb, cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty, melta / voda, ovocný talíř (01,07,11)
oběd: polévka zeleninová s merlíkem, lívanečky s jablky a skořicí, citrónová voda (01,03,07)
svačina: bagetka s jogurtovou Lučinou, mléko / voda, zeleninový talíř (01,07)

Úterý

přesnídávka: lámankový chléb s pomazánkovým máslem, ovocné smoothie (01,07)
oběd: polévka luštěninová z červené čočky, vepřové kostky po švýcarsku, brambor, zelný salát s kukuřicí (01,09,10)
svačina: mnohozrnný chléb s tuňákovou pomazánkou, zeleninový talíř, čaj s citrónem / mléko (01,04,07,10,11) 

Středa

přesnídávka: chléb Šumava s celerovo - česnekovou pomazánkou, bikava / voda, zeleninový talíř (01,07,09)
oběd: polévka zeleninová s bulgurem, svíčková omáčka s hovězím masem, houskový knedlík, mošt (01,07,09)
svačina: chia veka s máslem a šunkou, jahodové mléko / čaj, zeleninový talíř (01,07,11)

Čtvrtek

přesnídávka: Sládkův chléb se zeleninovou pomazánkou, kakao / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd: polévka boršč, špaldoto s krůtím masem, sypané sýrem, okurkový salát salát (01,09)
svačina: rohlík s máslem, sýrové špalíčky, zelený čaj s citrónem / voda, zeleninový talíř (01,07)

Pátek

státní svátek: zavřeno


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.