Jídelní lístek

10.7.-14.7. 2017

Čísly 01-14 jsou označeny příslušné potravinové alergeny, které pokrm obsahuje.

Pondělí

přesnídávka: lámankový chléb s bylinkovou pomazánkou, bílá káva / voda, ovocný talíř (01,07,11)
oběd : polévka drůbeží vývar s kapáním, zeleninové lečo s chlebem, lipový čaj (01,03,09)
svačina: rohlík s máslem a plátkovým sýrem, cherry rajčátka, mléko / voda (01,07)

Úterý

přesnídávka: vánočka , kakao / voda, ovocný talíř (01,07)
oběd : polévka rajská s těstovinou, vepřové kostky na žampiónech, rýže, jahodový čaj (01,07)

svačina: bramborový chléb s Ramou, mléko / voda, okurka (01,07) 

Středa

přesnídávka: chléb Bistro s budapešťskou pomazánkou, bikava / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd : polévka hráškový krém, kuře na paprice, těstoviny, ovocný kompot (01,03)
svačina: bílý jogurt s čerstvým ovocem, ostružinový čaj (07)

Čtvrtek

přesnídávka: dalamánek s cizrnovou pomazánkou, mléko / čaj, zeleninový talíř (01,07)
oběd : polévka zeleninová s merlíkem, aljašská treska na másle, šťouchaný brambor, okurkový salát (01,04,07,09)
svačina: croissant, mléko / voda, ovocný talíř (01,07)

Pátek

přesnídávka: rohlík s ochuceným pomazánkovým máslem, Caro / voda, zeleninový talíř (01,07)
oběd: polévka gulášová se sójovým granulátem, luštěninové placičky, zeleninový kus-kus, salát z červené řepy (01,03,06)
svačina: tvarohový šáteček, mléko / voda , jablko (01,07)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

01

OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrosy z pšenice (*), maltodextrinů na bázi pšenice (*), glukosového sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje 

02

KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

03

VEJCE A VÝROBKY Z NICH 

04

RYBY A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou rybí želatiny používané jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě piva a vína 

05

JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH 

06

SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
s výjimkou zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (*), přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolu sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze sójových bobů

07

MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
(včetně laktózy) s výjimkou syrovátky používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu 

08

SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
tj. mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů požívaných k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje

09

CELER A VÝROBKY Z NĚJ 

10

HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ 

11

SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH 

12

OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13

VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ 

14

MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH 

 (*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.